Her ses fra venstre Tobias Egebjerg, Laura Høeg Guldbrøn, Anna Friis Frølund
Her ses fra venstre Tobias Egebjerg, Laura Høeg Guldbrøn, Anna Friis Frølund
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Viden: Tre talenter fra EG er med til DM i science

EG deltager som et af de få gymnasier i det sydvestjyske område i konkurrencen om DM i science inden for fagene biologi, fysik og kemi.

Og i ugen op mod jul har naturvidenskabelige elever på skolen været igennem en række test både i praktisk kunnen i laboratoriet og i teoretisk viden.

På baggrund af elevernes praktiske og teoretiske præstationer er tre EG elever nu udtaget til den videre konkurrence om DM i science. De tre dygtige elever er Tobias Egebjerg, Anna Friis Frølund og Laura Høeg Guldbrøn.

Næste skridt for EG eleverne er de regionale kvalifikationsrunder, der afvikles seks steder i Danmark. Her skal de tre elever fra EG dyste mod hold fra 10 andre gymnasier fra regionen. På landsplan er der i år i alt 63 tilmeldte gymnasier til DM i science.

De otte bedste hold fra kvalifikationsrunderne går videre til finalen, som finder sted på Mærsk McKinney Møller Videnscenter i Sorø den 9. og 10. februar 2017. De 2 bedste hold fra finalen kommer til at repræsentere Danmark i den europæiske finale, som i 2017 foregår herhjemme, nemlig i København.

DM i Science er en konkurrence for landets htx- og stx-skoler indenfor biologi, kemi og fysik.

Der dystes i både praktiske færdigheder i laboratoriet og teoretisk viden i forhold til at behandle indsamlet data og lave tilhørende beregninger.

Publiceret: 06. Januar 2017 09:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt