Arkivfoto: Rune Weitling
Arkivfoto: Rune Weitling
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Stor fejring: Byen og havnen i samarbejde om jubilæum

150-året for Esbjerg og havnen fejres af op til en halv milion gæster på en gang

Esbjerg Havn og Danmarks yngste storby Esbjerg fejrer 150 år i 2018. Kommune og Esbjerg Havn har indledt et tæt samarbejder om planlægningen af jubilæet. De to vil sammen danne rammen om en fejring, der året igennem vil byde på en bred vifte af kulturelle og sportslige events under sloganet “Havn og By 150 år”.

“Esbjergs udvikling er helt unik, og derfor skal havnens og byens jubilæum markeres eftertrykkeligt. Anlæggelsen af Esbjerg Havn har historisk og national betydning, og jeg synes også, det er på sin plads at bruge anledningen til at anerkende og fejre den forandringsparathed, der er en vigtig del af Esbjergs dna,” siger borgmester i Esbjerg Kommune, Johnny Søtrup.

500.000 gæster

De konkrete events vil blive annonceret løbende. Det ligger dog fast, at den største begivenhed bliver The Tall Ships Races 18. - 21. juli 2018. Esbjerg er for fjerde gang værtshavn under den europæiske kapsejlads for sejlskibe fra hele verden. Esbjerg var målhavn i 2014, hvor det var tydeligt, at sejladsen taler til borgernes hjerte. Publikum strømmede til havnen og byen, og til jubilæet i 2018 forventes en halv million mennesker at tage del i festen, når sejladsen smelter sammen med 150 års jubilæet.

Publiceret: 23. Juni 2017 07:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere