Ærgerlig afbrydelse i topbraget mellem Holsted Tigers og Esbjerg Vikings, men sikkerheden vejede tungest, da to kørere var kørt på hospitalet. Esbjerg vandt matchen.
Ærgerlig afbrydelse i topbraget mellem Holsted Tigers og Esbjerg Vikings, men sikkerheden vejede tungest, da to kørere var kørt på hospitalet. Esbjerg vandt matchen.
Arkivfoto: Rune Weitling
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Speedway: Esbjerg-sejr i afbrudt match hvor Nicki Pedersen styrtede og kom på hospitalet

Ærgerlig afbrydelse i topbraget mellem Holsted Tigers og Esbjerg Vikings, men sikkerheden vejede tungest, da to kørere var kørt på hospitalet. Esbjerg vandt matchen.

Der var lagt op til det helt store i matchen mellem Holsted og Esbjerg, som hver især kom med Nicki Pedersen og Niels Kristian Iversen som frontfigurer. De seneste 15 års førende speedwaykørere i Danmark, og de to aktuelle danske kørere i Grand Prix-serien om VM-titlen, hvor næste afdeling køres på lørdag i Letland.

Men festen fusede ud, da matchen blev afbrudt efter kun otte afviklede heats og flere grimme uheld.

"Det er bare at beklage, at vi blev nødt til at aflyse en ligamatch på grund af baneforholdene. Den største beklagelse for tilskuerne, og vi ærgrer os voldsomt, når nu der var 3200 til speedway," siger Holsteds holdleder Thomas Baastrup, som fortæller, at man i Holsted ganske enkelt lægger sig fladt ned og beklager.

"Det er sikkerhed frem for alt, og jeg og Esbjergs holdleder Ib Pedersen var enige om, at vi skulle aflyse, før flere røg på sygehuset. Der var ikke noget med, at skele til stillingen, eller overveje at prøve. Vi var nødt til at tænke på kørernes sikkerhed," siger Baastrup, som forklarer, at det materiale, der er kørt på banen i de første to matcher, ikke bandt til underlaget.

Det gav store flager, som rev sig løs, og gjorde forholdene umulige for de ellers dygtige banefolk i Holsted, som har ry for at være blandt landets bedste.

"Efter heat 6 forsøgte de at trække noget af underlaget væk, men det var blevet meget værre og skallede af i store flager. Da Niels Kristian Iversen så nærmest vendte rundt i luften, hvorefter Nicki kørte over ham og fløj af cyklen, så ved man jo godt, at det ikke er godt. Niels Kristian Iversen styrter ikke bare sådan, og faktisk tog vi måske nærmere beslutningen for sent, men igen, det er med beklagelse for tilskuerne, som vi er glade for bakker så flot op om en match som denne," siger Thomas Baastrup.

De første syv heat havde ellers været tætte, og det lignede en tæt match hele vejen.

Esbjerg bakkede op om afbrydelsen, siger holdleder Ib Pedersen:

"Det gør ondt, at vi skulle sende 3200 tilskuere hjem. Det er ikke sjovt for Holsted, men det er kørernes sikkerhed frem for alt. Jeg er ked af Nickis uheld. Jeg har kæmpe respekt for ham, og det så rigtig slemt ud, da han styrtede, og det er ikke sjovt at se. Selvom man er store konkurrenter, så tænker man på hinanden, og det gør vi nu på Nicki, som vi snart håber at se på cyklen igen," siger Ib Pedersen i en sympatisk erklæring om den største rivals topkører.

Ib Pedersen er glad for sejren, men ikke måden, den kom på.

"Vi er glade for sejren, men vi vil langt hellere vinde helt regulært. Det er svært, at have armene oppe over hovedet, når man vinder på denne måde. Jeg sagde jo inden matchen, at der ikke var noget sted, jeg hellere ville vinde, end i Holsted, og selvom vi havde teten, så lignede det hele tiden 44-40 eller 43-41. Det var en tæt match, vi var i gang med," samstemmer Esbjerg-holdlederen, som siger, at DM-vinderne Region Varde skal besejres i næste match.

Esbjerg førte 25-22, da matchen blev afbrudt efter otte heats. Reglerne foreskriver, at en match er gældende, hvis der er afviklet minimum 7 heats, og da man i det tilfælde deler de resterende heatpoint ud som 3-3 i alle heats (i dette tilfælde giver det 18-18 for heat 9-14), så vinder Esbjerg matchen 43-40.

Den store helt hos Esbjerg var Michael Palm Toft, som nåede at lave 8 point i tre starter. Han blev selvfølgelig kåret til Dagens Metalfighter foran de 3196 tilskuere.

Resultater fra matchen (kun indkørte point i heat 1-8):

Publiceret: 26. Maj 2017 11:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

ANNONCER
Se flere