Johnny Søtrup har tidligere vist sin støtte til EfB sammen med politikerkollegaer. Her er det i selskab med nuværende statsminister Lars Løkke Rasmussen.
Johnny Søtrup har tidligere vist sin støtte til EfB sammen med politikerkollegaer. Her er det i selskab med nuværende statsminister Lars Løkke Rasmussen.
Arkivfoto: Rune Weitling
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Søtrup og Nyrups appel: Stå sammen, Esbjerg

Enten Esbjerg fB eller AC Horsens rykker direkte ud af Alka Superliga i denne sæson. Det står fast efter de to klubbers samlede nederlag til henholdsvis AGF og Viborg FF i den første playoff-runde. EfB og Horsens mødes lørdag kl. 18.30 på Blue Water Arena i det første liv eller død-opgør om at bevare muligheden for at redde sig i Superligaen.

To kendte politikere født i Esbjerg appellerer til byen og regionen om at stå sammen om sit fodboldhold.

Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen tager udgangspunkt i, at Esbjerg blev til på trods efter krigen i 1864 og vendte nederlag i krigen til fremgang som by. Man stod sammen fra byens første år. Han har fulgt EfB, siden han var dreng, og uden EfB i Superligaen vil Esbjerg ikke være den samme.

"Derfor er det vigtigt, at EfB er med i Superligaen. Skal vi ikke beslutte – for det haster: Vi står sammen om vores fodboldhold i Esbjerg," siger Poul Nyrup Rasmussen.

Borgmester Johnny Søtrup kredser om rytterstatuen på Torvet af Chr. IX, der grundlagde byen. Vartegnet har været centrum for mange fejringer af mesterskaber og pokaltitler i idrættens verden.

"Esbjerg er lig med superligafodbold, byen har brug for EfB, og EfB har brug for byen. Så er det nu Esbjerg: Stå sammen!," siger Johnny Søtrup.

EfB's konstituerede adm. direktør, Dan Mose Andersen, er glad for opbakningen fra de to fremtrædende esbjergensere og for den støtte, klubben mærker fra sponsorer og fans.

"Mange gode kræfter bakker op med, hvad de hver især kan tilbyde. Flere af vore sponsorer uddeler billetter til kampen, og mod AGF fik vi både på og uden for banen vist, at EfB er værdige til Superligaen. Jeg er sikker på, at vi kan overmatche Horsens på tribunerne, og så er det op til drengene på banen at nedkæmpe modstanderne og overvinde den næste hindring for overlevelse i Superligaen," siger Dan Mose Andersen.

Publiceret: 19. Maj 2017 07:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere