Modelfoto.
Modelfoto.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Slutspil: EfB endte på jumbopladsen - nu venter nedryknings- kampene

Så er det afgjort. EfB skal - som forventet - ud i nedrykningsspillet i den danske Superliga.

Det står klart efter den sidste runde af grundspillet, hvor EfB fik 1-1 mod Horsens og endte på ligaens jumboplads, da Viborg besejrede AaB.

Det sender EfB i Pulje 1, der ser således ud: Randers FC (33 point), AC Horsens (29 point), OB (28 point) og EfB (24 point). Bestemt ikke nogen nem pulje, og selv om EfB ligger godt til, hvis man ser på point taget i indbyrdes kampe mod de andre hold i puljen, så lugter det af, at EfB skal ud i nogle drabelige kampe for at overleve i Superligaen.

I nedrykningsspillet handler det om at komme blandt de to øverste i sin pulje, der afvikles over seks spillerunder, hvor alle møder hinanden en gang ude og hjemme. Nummer ét og to i to nedrykningspuljer har sikret sig overlevelse og fortsætter i gruppespil med efterfølgende playoff-finale om mulighed en plads i Europa League. De to nederste hold i nedrykningsslutspillets to puljer fortsætter til gengæld med at spille om at undgå nedrykning.

Det ser med andre ord temmelig svært ud for EfB, men intet er som bekendt umuligt, og der er da heller ingen grund til at afskrive EfB endnu. For som målmand Jeppe Hæjbjerg siger til klubbens hjemmeside:

“Vi er vel favoritter til at rykke ned, når vi slutter sidst i grundspillet. Men omvendt er den nye struktur sådan, at hvis vi eksempelvis møder Horsens i den første kamp i gruppespillet og vinder, så er der kun to point op. Det er stadig op til os selv at afgøre det.”

Publiceret: 20. Marts 2017 14:45
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere