Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Sejt nok: Gratis røgalarmer til beboere i ældreboliger i Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune og Sydvestjysk Brandvæsen har indgået et samarbejde, som skal sikre, at flere ældre borgere i kommunen har en røgalarm, der virker. Beboere i ældreboliger får nu tilbudt et servicebesøg.

En røgalarm kan redde liv, og har man en røgalarm, der virker, øger man sikkerheden både for sig selv og sine naboer. Ældre er en meget udsat gruppe ved brand og har sværere end andre ved at skifte batterier og rengøre røgalarmen. Samtidig har de ældre relativt få røgalarmer i forhold til befolkningen generelt.

 

Derfor tilbyder Esbjerg Kommune nu i samarbejde med Sydvestjysk Brandvæsen beboere i kommunens ældreboliger et gratis servicebesøg, hvor brandvæsenet helt uden omkostninger for den ældre kan sætte en røgalarm op, hvis man ikke har en, eller kontrollere, at den røgalarm, man allerede har, stadig virker.

 

"Det er især ældre mennesker, der er i risikogruppen, når det gælder brand i hjemmet. Mange af dem har faktisk en eller flere røgalarmer, men vi ved desværre, at en del af dem ikke virker - først og fremmest fordi batteriet er brugt op, og fordi det er svært for mange ældre at skifte det. Derfor har vi taget initiativ til tilbuddet om et gratis servicebesøg, hvor brandvæsenet tjekker ældres røgalarmer og monterer et nyt batteri. Og hvis nogle slet ikke har en røgalarm, så har de én, når brandvæsenet har været forbi," siger formand for Sundhed & Omsorgsudvalget, Henning Ravn.

 

Tilbuddet gælder de beboere i ældreboliger i Esbjerg Kommune, som ikke har en såkaldt systemrøgalarm med direkte forbindelse til brandvæsenet. Beboerne får i den nærmeste fremtid et brev om, hvornår brandvæsenet planlægger at komme forbi hos dem. Besøgene starter den 25. marts, og det vil tage noget tid, før brandvæsenet når omkring alle relevante ældreboliger. Det er naturligvis helt frivilligt, om man ønsker at tage imod tilbuddet om et servicebesøg.

Publiceret: 20. Marts 2017 09:15
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt