En veloplagt Tina Dickow gæstede Musikhuset Esbjerg torsdag aften. Dickow er en musiker, der bl.a. dyrker stilheden rigtig meget, og det fik publikum at opleve denne aften.
En veloplagt Tina Dickow gæstede Musikhuset Esbjerg torsdag aften. Dickow er en musiker, der bl.a. dyrker stilheden rigtig meget, og det fik publikum at opleve denne aften.
Fotos: Rune Weitling
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

SE BILLEDERNE: Tina Dickow lagde huset ned

Tina Dickow åbnede sin nye turné i Esbjerg torsdag aften. Lokalavisen tog ned for at høre, hvad det er, den blonde sangerinde egentlig kan

Hun kom, hun sang, hun sejrede.

Store stjerner kan tændes de mindste steder. Det må være essensen, når man tænker på, at Tina Dickow Danielsen, som hun jo faktisk hedder, for 35 år siden blev født i den lille Århus bydel Åbyhøj.

For Tina Dickow er ganske enkelt en stjerne. Med sublim sans for detaljerne, fantastiske melodier og ikke mindst tekster med en hel masse på hjerte indtog hun i torsdag et fuldstændig udsolgt Musikhuset Esbjerg. Det er jo ikke hver dag en kunstner sælger ud i Esbjerg, så Lokalavisen tog en tur i byen for at se, hvad Tina Dickow egentlig kan.

Aftenen var samtidig premiereaftenen på "The Other Side Tour" 2013 - en akustisk og intim trio-turné, der i denne tid rammer otte danske byer. Men hvad er det så egentlig Tina Dickow kan i forhold til så mange andre danske sangerinder? Hvad er det, der gør, at så mange bliver bevæget af netop hendes tekster og melodier?

Det er der naturligvis mange svar på, men ét af dem kunne lyde, at hun hele tiden evner at forny sig. Hun stiller sig ikke blot op og lirer sine sange af mod sin - formentlig - gode hyre. Der er en glæde at spore i hendes liveoptrædender, som virker helt oprigtig.

Og netop glæden gør, at hun evner at forny sig, så hendes musik hele tiden lever i nye verdener og får tilført nye lag. Ganske som man mærkede i torsdags i musikhuset med den intime "The Other Side Tour", hvor hendes - primært nye - sange fik en helt ny klang end på albummet.

Stilheden dyrkes

Èn anden årsag til den blonde sangerindes kvaliteter er formentlig også evnen til at ramme alle. Og røre alle.

Således også i musikhuset denne aften, hvor stort set samtlige aldersgrupper var repræsenteret. Det er dét, hun kan. Hun kan nå alle. For selv om de ting hun spiller på guitaren, måske i virkeligheden synes simple, så bliver det leveret med så meget musikalitet, overbevisning og indfølelse, at det fungerer hos de fleste.

Tina Dickow er også en musiker, der dyrker stilheden rigtig meget, ikke mindst på denne intim-tour. Og nogle gange er det i bund og grund vigtigere end selve musikken, da det netop er stilheden, som skærper sanserne. Det er stilheden, der giver kuldegysningerne. Det er stilheden, der ofte er den mest intense.

Tina Dickow leverede de første mange sange solo på scenen, men kort før pausen fik hun selskab af guitaristen Dennis Ahlgren samt Helgi Jónson, der både er private og kunstnerisk partner til Dickow.

Og selvom man egentlig oplevede mange former for musikalitet, da det blot var hende og guitaren, så blev der for alvor skruet op for arrangementerne med de to andre musikere, Men uden det på nogen måde gik ud over intimiteten. Deres roller i musikken var således virkelig godt afstemt, og på trods af at de spillede på tre akkordinstrumenter, følte man, der var langt mere i det. De udnyttede virkelig deres instrumenter optimalt. Dennis Ahlgren trommede eksempelvis flere gange på sin guitar, hvorved man fik den lyd ind, selv om der ingen trommer var med. I det hele taget var det tydeligt, at de tre havde udforsket deres samspil meget inden koncerten.

Alt i alt blev den totalt udsolgte aften én af dem, som publikum formentlig sjældent glemmer. Det var ganske enkelt fremragende.

Publiceret: 05. Februar 2013 13:00
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt