Arkivfoto: Christer Holte/POLFOTO
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Optakt: I dag begynder krigen mod nedrykning

Man behøver ikke studere stillingen i Alka Superliga ret længe for at være overbevist om, at en sejr over AC Horsens i grundspillets sidste kamp vil være af vital værdi for Esbjerg fB for at have et tåleligt udgangspunkt forud for det ventende gruppespil.

Søndagens modstander på Blue Water Arena havde som oprykker et imponerende stærkt efterår og har med 28 point fem flere end EfB før det indbyrdes opgør.

"Det er en svært vigtig kamp for os, både pointmæssigt for at mindske hullet op til holdene foran, og for selvtilliden. En sejr over Horsens vil være guld værd af begge hensyn. Resten af sæsonen er cupkampe, og vi skal reagere rigtigt på dem som et hold og være klar til at krige. Organisatorisk skal vi tilbage til kampene mod SønderjyskE og Lyngby, hvor vi arbejdede som et hold," siger lørdagens 30-årsfødselar, Andreas Nordvik, der fik bragt en kage med dannebrogsflag i af sin nære ven, anfører Victor Pálsson.

Den norske midterforsvarer udtrykker meget dækkende også cheftræner Lars Lungi Sørensens tilgang til det vigtige opgør på den nederste af de to etager i Superligaen.

"Jeg tror, det bliver en fysisk hård kamp. Horsens er god til at spille direkte, søger duellerne og spiller hurtigt frem ad banen. Der skal bestilles noget mod sådan en modstander, og det hold, der viser overskud, attitude og er mest på, har store chancer for at vinde den kamp," siger Lars Lungi Sørensen.

Også han betoner vigtigheden af at præstere godt mod en direkte konkurrent i det gigantiske bundslag om at undgå en eller flere nedrykningspladser, som følger, når sidste spillerunde i grundspillet er ovre, og programmet for gruppespillet i to puljer er lagt.

Jesper Jørgensen er tilbage i EfB’s uændrede 19-mandstrup efter knæproblemer.

EfB's trup til kampen i Alka Superliga mod AC Horsens søndag den 19. marts kl. 17.00 på Blue Water Arena:

16. Jeppe Højbjerg

1. Jonas Jensen

2. Otar Kakabadze

3. Konstantinos Tsimikas

4. Victor Pálsson

5. Georgios Katsikas

7. Jesper Jørgensen

9. Mads Hvilsom

10. Awer Mabil

11. Budu Zivzivadze

14. Jesper Lauridsen

21. Mark Brink

22. Brent McGrath

23. Andreas Nordvik

24. Marco Lund

26. Mathias Kristensen

27. Robin Söder

32. Nikolaj Hagelskjær

38. Jacob Lungi Sørensen

Publiceret: 19. Marts 2017 12:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere