Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Optakt: Energys fokus og disciplin skal bevares i svær udekamp

Det fokus og den disciplin som bragte en sikker 4-1 sejr i tirsdagen kamp tre i kvartfinalen mellem Esbjerg Energy og SønderjyskE skal bibeholdes, når de to mandskaber fredag klokken 19.30 mødes i SE Arena i Vojens.

"Det er superfedt at komme igen efter et nederlag i kamp 2 i Vojens og samtidigt komme tilbage i kampen, efter at have været bagud med 0-1. Det er vigtigt, at vinde hjemmekampene og stadig kunne afgøre tingene på hjemmebane," fortæller assistent-træner Thor Dresler fra Esbjerg Energy i en pressemeddelelse.

Tirsdagens sejr betyder, at Esbjerg Energy har vundet to af de tre første kampe. SønderjyskE én enkelt. Avancement til semifinalerne kræver i alt fire sejre.

"Ude er godt, men hjemme er bedst og derfor er hjemmebanefordelen i en eventuel kamp syv vigtig. Ud over det, er der psykologiske aspekter, som gennemsyrer en slutspilsserie. De skal kontrolleres, og benyttes på den rigtige måde. Det har vi været dygtige til indtil videre og jeg håber samtidigt, at vi fortsat vil være stærke mentalt," fortæller den 37-årige Energy-assistent og fortsætter:

"Det er kunsten at kontrollere den mentale eufori sejre kan bringe og hindre de nedture og skuffelser, som tabte kampe kan udløse. Man må ikke lade sig slå ud, hvis man taber en kamp i sidste minut, som vi tabte kampen i Vojens. Det gælder om at holde skibets køl på ret kurs. Ikke lade sig påvirke for meget af op- og nedture, men holde fokus på de taktiske aspekter og udføre game-planen."

Kulisserne til de tre første kampe i kvartfinaleserien mellem Esbjerg Energy og SønderjyskE har været flotte med mere end 2500 tilskuere til begge kampe i Granly Hockey Arena og med flere end 3800 på lægterne i SE Arena i Vojens.

"Det betyder rigtigt meget for begge hold. Spillerne synes, at det er fedt at spille når der er godt stemning og et pres fra publikum. Om det er det ene eller det andet hold majoriteten hepper på, tror jeg ikke er så vigtigt. Men jeg fornemmer, at alle spillere bliver lidt ekstra opsatte og nyder kampene endnu mere," smiler assistent-træneren.

"Hockeyspillere registrerer en lyd eller en stemning og bliver påvirkede af det. Jeg tror ikke, at Sønderjyske-spillerne lader sig skræmme af Esbjerg-fans, eller at Energy-spillerne lader sig påvirke negativt af de sønderjyske fans," slutter Thor Dresler.

Publiceret: 10. Marts 2017 09:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt