Esbjerg Energy slog i kvartfinalen SønderjyskE ud. Arkivfoto.
Esbjerg Energy slog i kvartfinalen SønderjyskE ud. Arkivfoto.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Optakt: Energy vil genvinde føring i semifinaleserien

Esbjerg Energy vil genvinde føringen i Metal Ligaens semifinaleserie mod Frederikshavn White Hawks, efter nordjyderne tirsdag aften vandt kamp fire med 3-2 i Granly Hockey Arena og udlignede den vestjyske føring i antallet af vundne kampe.

I aften klokken 19.30 spilles kamp fem i Scanel Hockey Arena i Frederikshavn og sejren vil udløse en matchbold til vinderen i serien, som spilles bedst af syv kampe.

"På den ene side, er der rigtigt gode muligheder i serien. På den anden er det en rigtig tæt serie med en fantastisk duel mellem de to mandskaber. Det er et spørgsmål om holdenes dagsform. Jeg vil ikke kalde det held eller tilfældigheder, hvem der vinder, men et spørgsmål om holdenes evne til at udnytte de mulighederne, der opstår," forklarer cheftræner Mark Pederson fra Esbjerg Energy i en pressemeddelelse.

"Det kan være i form af en redning, en undertalssituation hvor et hold forhindrer det andet i at score, en overtalssituation, hvor man scorer, et måske afgørende skud der blokeres eller en marginalspiller som pludselig griber chancen og scorer. Alt sammen små ting, som sammenlagt gør forskellen når aftenen er til ende," fortsætter den 49-årige canadier.

Tyler Fiddler og Phillip Bruggisser scorede for Esbjerg Energy i den seneste kamp.

"De to mandskaber i serien er lidt forskellige, men bestemt stærke hold med dygtige spillere. Begge hold har unge og dygtige målmænd, gode udenlandske profiler og dygtige danske spillere. Så der er samtidigt masser af ligheder. Og jævnbyrdigheden holdene imellem ses jo tydeligt på scoringstavlen aften efter aften," pointerer cheftræneren.

Frederikshavn White Hawks vandt den første og den fjerde kamp med 5-2 og 3-2. Esbjerg Energy vandt kamp to og tre med 3-0 og 3-2.

"Vi begik nogle fejl i det seneste nederlag, og fejlene skal vi søge at minimere mest muligt. Frederikshavn brød for ofte vores spil og kom igennem for mange gange. Det udnyttede nordjyderne fx ved den afgørende scoring, så det skal vi forbedre," forklarer den vestjyske headcoach.

"Omvendt havde vi nogle oplagte muligheder for at score, som vi misbrugte. Det ville have været rart bare at score en enkelt gang mere end vi gjorde. Ikke mindst tidligt i kampen," slutter Mark Pederson.

Næste hjemmekamp er kamp seks i serien, hvor Frederikshavn søndag klokken 18.00 gæster Granly Hockey Arena. Vinderen af fredagens kamp har her muligheden for at sikre den afgørende fjerde sejr. Taberen har muligheden for at bringe serien ud i den altafgørende syvende kamp.

Hovedsponsorer

Publiceret: 31. Marts 2017 11:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

ANNONCER
Se flere