Michael T. Pedersen fra Bilhuset Esbjerg glæder sig til nye modeller indenfor både Opel og Citroën. Men han glæder sig også over, at bilbranchen oplever gode tider.
Michael T. Pedersen fra Bilhuset Esbjerg glæder sig til nye modeller indenfor både Opel og Citroën. Men han glæder sig også over, at bilbranchen oplever gode tider.
Arkivfoto: Rune Weitling
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Motor: De lokale bilforhandlerne ser optimistisk på 2017

Der er masser af optimisme at spore hos de lokale forhandlere, når talen falder på bilbranchen anno 2017

Et nyt år er netop skudt i gang, og det samme er et nyt år for bilbranchen og de lokale forhandlere. Lokalavisen Esbjerg har lavet en lille rundspørge for at høre dem, hvordan de ser på 2017 med bil-brillerne på. Vi begynder hos Peter Schmidt, der er indehaver af Bakke Auto, som blandt andet forhandler Honda, Suzuki og Mazda.

“Vi ser meget fortrøstningsfuldt på det nye år. Vores importører regner med, at det kommer til at gå lidt stærkere end i 2016, og så kommer det altså til at gå temmelig stærkt, for vi har ikke kedet os i år. Derudover har vi heldigvis også nogle nye spændende modeller på vej. Suzuki kommer med en ny model her i begyndelsen af året, mens der også kommer en ny Swift model før sommer. Derudover kommer der en ny Mazda CX 5 og en ny Honda Civic, så det glæder vi os til,” siger Peter Schmidt, der også beretter om ‘nye' tendender i branchen:

“Det er ikke noget helt nyt, men vi oplever klart, at folk begynder at købe større biler igen. Mikrobilerne er fortsat populære, men mange væølger alligevel lige at gå en klasse op. Derudover er diesel virkelig på vej ud, og jeg tror ikke, at vi sælger mange dieselbiler mere om fem-ti år. De er simpelthen for dyre reparationer og restriktioner.”

Folk køber større igen

Også hos Leif Jørgensen Automobiler i Ribe ser man frem til det nye bilår, fortæller indehaver Leif Jørgensen, der blandt andet sælger Mitsubishi:

“Vi har haft et travlt og godt 2016, og det fortsætter uden tvivl i det nye år. Vi kan se, at folk er begyndt at købe lidt større biler igen. Mange går lige en klasse op fra mikrosegmentet, fordi at man får lidt mere bil, men samtidig kører de fortsat langt på literen. De helt små sælger dog stadig godt, og de er også gode til mange, men duer ikke til alle,” siger Leif Jørgensen, der selv glæder sig til at få en jubilæumsudgave til salg i det nye år:

“Det er Mitsubishi Space Star, der kommer i en jubilæumsmodel, hvor man får for 35.000 kr. ekstra udstyr med i prisen. Den holder vi åbent hus på den 7.8 januar,” fortæller Leif Jørgensen, der ser en klar tendens hos forbrugerne, hvad angår bilkøb anno 2017:

“Vi ser tydeligt, at folk går efter benzinbiler og de mindre motorer med turbo. Det handler om, at vægtafgift og driftsomkostningerne er væsentligt dyrere ved dieselbilerne, som er på vej ud. Derimod går der mange, mange år før vi ser et salg af el-biler i stor stil. Det er danskerne simpelthen slet ikke klar til endnu.”

Ro på afgifterne

Hos Bilhuset Esbjerg er man fuld af optimisme, når blikket falder på 2017, fortæller adm. direktør Michael T. Pedersen:

“Jeg tror, det bliver lige så hektisk som i 2016. Afgiftsnedsættelsen betyder, at der er kommet ro på den front, hvilket igen betyder, at hvor folk tidligere måske var lidt afventende, så vil vi i 2017 se et endnu større nyvognssalg. Vi kan allerede nu mærke en god stemning og aktivitet i butikken.”

Michael T. Pedersen ser personligt frem til, at både Citroën og Opel kommer med nye modeller, men også på bilbranchen i det hele taget har han de positive briller på:

“Folk er begyndt at upsize på bilerne igen. Det er primært dem, som er ude at købe primærbilen, der lige går en klasse eller to op for at få lidt mere sikkerhed og komfort. Derudover vil jeg sige, at vi generelt oplever gode år. Vi rundede 1.100 solgte biler i 2016, det samme som i 2015, så vi mærker heldigvis ikke krisen i oliebranchen, som man eller godt kunne frygte her i Esbjerg,” siger Michael T. Pedersen, der er på linje med sine kollegaer på tendensen indenfor dieselbilerne:

“Efterspørgslen er faldende. Det handler også om, at folk bliver mere og mere miljøbevidste, og dieselbilerne sviner altså bare lidt mere. Derudover kører de nye benzinbiler også længere og længere på literen, så afstanden mellem benzin og diesel er ikke så stor længere brændstoføkonomisk.”

Publiceret: 07. Januar 2017 12:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!