Anders Møller Janken er manden, der skal få andre mænd til at mødes med hinanden i Esbjerg. Foto: Jonas Wrede Hansen
Anders Møller Janken er manden, der skal få andre mænd til at mødes med hinanden i Esbjerg. Foto: Jonas Wrede Hansen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Mænds Mødesteder: “Mænd skal snakke sammen”

Et nyt initiativ i Esbjerg skal få skabt et forum, hvor mænd kan mødes og snakke med hinanden om løst og fast

Information
  • Det første møde i Mænds Mødersteder holdes tirsdag 24. januar fra klokken 16 til 18 i cafeteriet på Skovbo-centret i Esbjerg
  • Interesserede kan tilmelde sig på aja6@esjbergkommune.dk eller telefon: 20 37 91 83

Det er sundt for mænd at snakke mere med hinanden. Sådan lyder hovedbudskabet fra konceptet Mænds Mødesteder, som snart startes op i byen af Esbjerg Kommune.

“Mænd er ikke så gode til at tale med hinanden og skabe et netværk, som kvinder er. Tit er det konens netværk, som manden trækker på,” lyder ordene fra Anders Møller Janken fra Esbjerg Kommune.

Derfor er han med til at starte Mænds Mødesteder op i Esbjerg, som tirsdag 24. januar inviterer alle interesserede mænd til et uforpligtende fyraftensmøde.

Det er et tiltag, som Anders Møller Janken håber på, vil resultere i, at mænd i lokalområdet, som mangler et netværk, finder sammen og skaber et sted, hvor de kan snakke med hinanden om løst og fast.

“Det er ment som en kickstart til at få mænd til at mødes. Vi går ud fra en tese om, at mænd ikke snakker ansigt til ansigt, men skulder ved skulder,” fortæller Anders Møller Janken, der med det mener, at mænd opnår den bedste kommunikation, når de laver noget i fællesskab.

“Derfor lægger vi også op til, at mændene selv skal finde ud af, hvordan de vil mødes. Om de vil starte en forening, eller hvad de nu har lyst til,” fortsætter Anders Møller Janken, som vil være med ved de første møder.

“Når mændene har fundet sammen, vil jeg så gå ud af gruppen igen, også skal de selv styre det,” forklarer han.

Sundhed er hovedfokus

Det er egentlig ikke så vigtigt, hvad det er, at mændene skal snakke om, men det er sundheden, der er i fokus.

“Det er sundheden, der skal drive det. Men det er jo mange ting. Det er sundt at have et socialt sammenhold, og det er det, vi håber, at det her kan give de mænd, der vil komme til det første møde,” lyder det fra Anders Møller Janken, som håber på, at der kommer omkring 50 personer til det uforpligtende fyraftensmøde.

“Det her henvender sig egentlig til alle mænd. Men det er primært mænd i aldergruppen 40 til 80 år, der nok kommer,” fortæller Anders Møller Janken.

Inspiration fra Australien

Konceptet Mænds Mødesteder er startet af Forum for Mænds Sundhed og er inspireret af det australske koncept Men's Shed.

Men det er altså først nu, at idéen bliver ført ud i livet i Esbjerg. Der er endnu ikke lavet undersøgelser i Danmark på, hvilken effekt Mænds Mødesteder har. Men i Irland, hvor 'Men's Shed' også har en stor udbredelse, udkom der i 2013 en rapport om konceptets effekt.

Her svarede hele 89 procent af mændene i undersøgelsen, at de mente, at de havde fået det bedre med sig selv, og 97 procent følte, at de havde fået mere selvtillid. Det viser talene fra den irske undersøgelse, som er offentliggjort på hjemmesiden www.Mensheds.ie.

Til det første møde i Esbjerg kan man blandt andet høre den tidligere landsholdsfodboldspiller Jens Jørn Berthelsen tale om, hvad fællesskabet betyder for ham.

Publiceret: 20. Januar 2017 11:30
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere