Foto: Jonas Wrede Hansen
Foto: Jonas Wrede Hansen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kostplanen er slet ikke så ringe endda

Deltagerene i U-vendingsprojektet har fået en individuel kostplan, som de skal følge sammen med træningen

Der bliver kæmpet, svedt og måske også grædt en lille smule hos de fem læsere, som deltager i Lokalavisen Esbjerg og EmCare Sundheds livsstilsprojekt. I hvert fald skal der ikke herske tvivl om, at den ugentlige træning er hård. Og som en ekstra udfordring har hver deltager oven i købet fået udarbejdet en individuel kostplan, som skal følges nøje i løbet af det 12 ugers projekt for at opnå de bedste resultater. Men selvom ordet 'kostplan' måske lyder træls og indviklet at realisere i en travl hverdag, så er det ingen sag. Det synes deltageren Helle Sørensen i hvert fald ikke.

“Jeg synes, at det er en god kostplan, jeg har fået, og den er let at følge. Der er blevet taget højde for det, jeg godt kan lide,” fortæller hun smilende.

Før Helle Sørensen startede på kostplanen havde hun en trang til at spise lidt for meget fastfood. Det er der selvfølgelig slet ikke plads til nu.

“I mit arbejde kører jeg meget, og der er det jo nemt lige at tage på McDonalds eller spise franske hotdogs. Men siden kostplanen har jeg slet ikke gjort det. Jeg synes, det fungerer godt, at jeg skal spise de fem til seks måltider om dagen,” fortæller hun og fortsætter:

“Jeg kan godt mærke, at jeg allerede nu i forløbet er blevet mentalt stærkere, og jeg er blevet meget gladere. Det er skønt.”

Deltageren Helle Sørensen synes, at det går godt med at overholde kostplanen. Foto: Jonas Wrede Hansen
Deltageren Helle Sørensen synes, at det går godt med at overholde kostplanen. Foto: Jonas Wrede Hansen

Skal ikke følges for livet

Det er Line Andrea Hansen fra Emcare Sundhed, som har stået for at udarbejde alle de individelle kostplaner. Hun er certificeret kostvejleder, og for hende er det vigtigt, at hver deltager synes, at deres kostplan er realistisk, og at den med tiden bare bliver en naturlig del af hverdagen.

“Det er ikke meningen, at kostplanen skal følges for livet. Det er heller ikke en kostplan, hvor man skal spise en masse speciel mad, for så bliver det bare en sur pligt. Jeg har taget højde for de ting, som man godt kan lide at spise, og så er de blevet skrevet ind i kostplanen. Den giver en god idé om, hvor meget man kan spise om dagen for stadigvæk at opnå sit mål, og så håber jeg, at man kan lægge kostplanen væk efter de 12 uger,” fortæller Line Andrea Hansen, der har udarbejdet de individuelle kostplaner ud fra alder, vægt og hver deltagers personlige mål med livsstilsprojektet.

“Jeg plejer at få god feedback for de her kostplaner. Folk plejer at fortælle mig, at de er glade for kostplanen, og at den er let at følge,” fortsætter Line Andrea Hansen, der gerne vil påpege, at kostplanen ikke skal ses som en diæt, men at det er en del af den livsstilsændring, som alle deltagerne i projektet er i gang med at foretage.

Publiceret: 21. April 2017 11:30
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere