To gange om ugen trænes der på XL Motion-holdet hos Esbjerg Sundhedscenter, hvor to trænere styrer holdet p å15 til 18 deltagere. Foto: Jonas Wrede Hansen
To gange om ugen trænes der på XL Motion-holdet hos Esbjerg Sundhedscenter, hvor to trænere styrer holdet p å15 til 18 deltagere. Foto: Jonas Wrede Hansen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kommunalt tilbud: XL-motion får de overvægtige igang

Det kommunale tilbud ’XL Motion’ er blevet en succes, som længe har været en fast del af tilbuddene hos Esbjerg Sundhedscenter

Tirsdag middag lidt over klokken 13 er der godt gang i opvarmningen i træningslokalet på Områdecenter Højvang i Esbjerg. Armsving, knæløft og småløb er med til at få pulsen op hos deltagerne til en god omgang motion. To gange om ugen mødes de her. Fælles for dem er, at de vejer et par kilo for meget og ikke ligner dem, der typisk kommer i et fitnesscenter. Men her passer de ind.

“Det er rigtig godt. Det hjælper mig til at få motivationen til at dyrke motion,” lyder det fra Lienette Fyhring, der er en af deltagerne.

Holdet hedder XL Motion og er et kommunalt tilbud i Esbjerg for overvægtige med en BMI på over 30, som har brug for et lille skub til at komme i gang med at tabe sig. Lienette Fyhring har været en del af holdet siden slutningen af februar.

“Jeg blev henvist af min læge, og det er jeg meget taknemmelig for. Jeg ville aldrig være kommet i gang med motion, hvis det ikke var for det her hold. Jeg havde simpelthen ikke motivationen,” fortæller Lienette Fyhring, der har kæmpet hårdt med sygdom, hvilket har tæret en del på hendes kræfter. Derfor er holdet her en god mulighed for hende til at komme i gang med at tabe sig.

Tilbuddet er ikke for alle

XL Motion har eksisteret i et stykke tid nu og er blevet så stor en succes, at holdet fortsætter som en fast del af tilbuddene hos Esbjerg Sundhedscenter.

Line Hunderup, der er fysioterapeut hos Esbjerg Sundhedscenter og er en af to trænere på XL Motion-holdet, fortæller, at hver deltagers program på holdet bliver skræddersyet til den enkeltes behov.

“Der er altid en individuel samtale, hvor deltagerens program bliver fastlagt. Her bliver det bestemt, hvor lang tid forløbet skal vare, om der skal laves kostplan og hvilke mål, deltageren har med forløbet,” fortæller hun og påpeger, at holdet ikke er for alle.

“Nogle bliver henvist af læger, men fælles for dem er, at de skal til en samtale, før de starter på holdet,” fortæller hun.

Derefter starter deltageren på holdet i den planlagte periode, som kan blive justeret hen ad vejen, hvis der er behov for det. Håbet er, at træningen er med til øge deltagerens motivation til at fortsætte med at træne efter XL Motion-holdet.

“Vi har hørt fra tidligere deltagere, at de bliver meget gladere ved at komme her, og at de møder personer, som de kan træne med bagefter,” fortæller Line Hunderup, som ved, at mange af deltagerne ikke tør at tage i et normalt fitnesscenter.

“Jeg kender til flere, der har fået ubehagelige kommentarer eller følt at folk kigger på dem, når de går i fitnesscenter,” tilføjer fysioterapeuten.

Fortsætter med træningen

For deltageren Lienette Fyhring har det hjulpet at sarte på holdet. Og hun synes, at der er flere positive ting, som hun kan tage med hjem sammen med træningstasken efter de ugentlige holdtræninger.

“Der er et rigtig godt sammenhold på holdet. Man møder nye mennesker, som man også kan træne med bagefter. Det her tilbud har i hvert fald hjulpet mig,” fortæller Lienette Fyhring, som også føler, at hun er blevet gladere og har fået mere overskud i hverdagen ved at være en del af XL Motion.

“Jeg er sikker på, at jeg nu har fået den motivation, som det kræver for at træne, når jeg er færdig med at gå på holdet,” fortsætter hun.

Publiceret: 08. Juni 2017 12:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

ANNONCER
Se flere