Der blev lyttet, smågrinet og klappet flere gange ved koncerten på Urbanskolen afd. P i Esbjerg. Foto: Jonas Wrede Hansen
Der blev lyttet, smågrinet og klappet flere gange ved koncerten på Urbanskolen afd. P i Esbjerg. Foto: Jonas Wrede Hansen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Klassisk musik fik børn til at turde drømme stort

Urbanskolen afd. P’s elever blev de første til at se Barndrømmens klassiske koncert

Det, at drømme stort og turde dele sine drømme, er noget, som alle børn skal have mulighed for at gøre uanset geografisk eller social baggrund. Sådan er budskabet hos foreningen Barndrømmen, som i sidste uge var forbi Urbanskolen afd. P i Esbjerg for at fremføre premieren på en landsdækkende klassisk koncert-turne med nogle af landets mest prominente musikere.

På turneren fremfører musikerne en koncert på 45 minutter, imens en illustrator tegner dens budskab på et stort lærred, så eleverne kan følge med. Og skoleeleverne på Urbanskolen afd. P var altså de første ører og øjne til at få den oplevelse.

“Håbet er, at koncerten kan gøre meget for børnene. Den udvider deres verdensbillede, og så skal den være med til at inspirere børnene til at turde drømme og ikke mindst dele sine drømme,” fortæller Dorthe Foged, som er Barndrømmens direktør og stifter.

Kultur er godt for børnene

De landsdækkende koncerter er en del af Barndrømmens nationale kulturindsats 'Go Creative', der er et kreativt undervisningsforløb, som er udviklet af foreningen selv i samarbejde med et team af fagfolk og kunstnere.

“Vi vil gerne sætte bevågenhed på, hvordan kunst og kultur kan være med til at flytte børn i forhold til trivsel og indlæring,” fortæller Dorthe Foged fra Barndrømmen.

Hun mener nemlig ikke, at kunst og kultur er særlig accepteret i børnenes undervisning i skolen.

“Undervisningen er alt for boglig. Det er helt klart, at de kunstneriske fag bliver nedprioriteret i skolerne,” lyder det fra Dorthe Foged.

Publiceret: 15. Juni 2017 11:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

ANNONCER
Se flere