Hele orkestret har 21 medlemmer, men til dets koncerter er der omkring 12 medlemmer, som spiller op til dans på plejehjem og kulturhuse. Pressefoto.
Hele orkestret har 21 medlemmer, men til dets koncerter er der omkring 12 medlemmer, som spiller op til dans på plejehjem og kulturhuse. Pressefoto.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Jubilæum: Pensionistorkestret har spillet op til dans i 35 år

Esbjerg Pensionistorkester er ved at være en voksen herre

De kan alle de gamle klassikere, og de har evnen til at spille dem, så publikum får lyst til at danse.

I år kan Esbjerg Pensionistorkester fejrer 35 år. Selvom orkestret har skiftet personerne ud bag instrumenterne flere gange i løbet af årene, så er det stadigvæk med den samme ånd og engagement, at der bliver spillet op til dans.

“Vi spiller det musik, som vores publikum gerne vil høre. Hvis det er på et plejehjem, så spiller vi musikken fra beboernes ungdom, som de kan genkende og har danset til i deres unge dage, og så bliver de glade. Personalet siger, at de er nemmere at have med at gøre, efter vi har været der,” lyder det smilende fra Leif Spanheden, der sidder bag trommerne og er presseansvarlig i Esbjerg Pensionistorkester.

Sammenhold og samvær

Orkestret består af 21 medlemmer, men når det er ude til koncerter, er de omkring 12 bag instrumenterne. Næsten alle sammen har haft interesse for musik hele livet.

“Vi har jo spillet i vores unge dage, men da man så begyndte at få familie og sådan, så røg det lidt i baggrunden. Nu har man så mulighed for at spille igen, og det nyder vi,” fortæller Leif Spanheden.

Det samme nyder 83-årige Hans Rasmussen også. Han er orkestrets alderspræsident og har været med siden 1993.

“Det var en kollega, der spurgte, om jeg ikke havde lyst til at være med, og så har jeg været med lige siden,” lyder det smilende fra ham.

Det bedste ved at være i orkesret er ifølge alderspræsidenten, at alle medlemmerne har det godt sammen.

“Det sociale er rigtig godt. Det er altid hyggeligt, og man glæder sig altid til, når man skal spille koncert,” fortæller han.

Giver koncert hver onsdag

I søndags gav orkestret 35-års jubilæumskoncert i foyeren i Musikhuset. Tidligere har de spillet foran omkring 400 mennesker i netop Musikhuset.

“Vi spiller også til De Hjemløses Venners nytårskur, hvor der også altid er rigtig mange mennesker, og de er altid begejstrede for os. Det er i hvert fald mit indtryk, og det er jo skønt at se,” fortæller Leif Spanheden.

Hver onsdag giver Esbjerg Pensionistorkester koncert i Kultur- Og Fritidshuset i Esbjerg fra klokken 9.30 til 11, som er gratis for alle.

Publiceret: 06. Marts 2017 07:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt