Arkivfoto: Rune Weitling
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

I en god sags tjeneste: Publikum går i hvidt

Projektet Sport4Diabetes iklæder på fredag publikum helt i hvide t-shirts, når Aalborg Pirates tager imod Esbjerg Energy i Gigantium. Den såkaldte whiteout skal efter amerikansk inspiration skabe opmærksomhed om kampen mod diabetes. Det skriver Diabetesforeningen i en pressemeddelelse. 

Whiteout-fænomenet er kendt fra amerikanske sportsbegivenheder, som noget, der ikke bare skaber festlige rammer for en kamp, men også er med til at sætte fokus på et godgørende formål. Det er brødrene Alexander og Nicholas Jensen, der i samarbejde med Diabetesforeningen, har startet projektet Sport4Diabetes.

Brødrene er begge professionelle ishockeyspillere med en fortid i USA, hvor diabetes er endnu mere udbredt end i Danmark, og har også selv familiemedlemmer med diabetes.

"Som navnet siger, skal projektet støtte op om et bedre liv for mennesker med diabetes ved at engagere sportsfolk i kampen mod diabetes," siger Alexander Jensen i pressemeddelelsen.

Esbjerg Energy-spiller ambassadør

Ishockeybrødrene har ambitioner om, at white-out fænomenet bliver en tilbagevendende begivenhed, og har allerede allieret sig med 10 ambassadører fra klubber i hele Metal Ligaen. Esbjerg Energys Jared Knight er én af Sport4Diabetes-ambassadørerne. Han fik selv konstateret type 1-diabetes som 16-årig:

"Den vigtigste erfaring, jeg har gjort mig, efter at have fået diabetes er, at det ikke må stoppe dig i at gøre det, du har lyst til. Jeg spiller ishockey på højt niveau, så jeg er selv et godt eksempel på, at det kan lade sig gøre, selvom man har type 1-diabetes. Så lad dig ikke stoppe af diabetes. Du kan gøre, hvad du vil, selvom du har sygdommen," siger Jared Knight.

Det er almindeligt, at sportsfolk eller sportsligaer rundt om i verdenen støtter humanitære projekter for at øge opmærksomheden om en sygdom, eller samle penge ind til et godt formål. Sport4Diabetes håber de kan engagere danske sportsfolk i kampen mod diabetes, og indsatsen skal gerne kulminere, når Danmark i 2018 afholder VM i ishockey.

Publiceret: 23. Februar 2017 09:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt