Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Home: Tryghed om skatten for boligejerne i Esbjerg

Ny skatteaftale giver endelig ro om boligskatten og rabatordning sørger for, at ingen boligejere rammes hårdere i boligskat. Nu kan købere og sælgere komme videre, vurderer Home Esbjerg

“Endelig.”

Sådan lyder den helt korte melding fra Home Esbjerg, nu hvor der efter flere års tilløb er landet en bred politisk aftale om fremtidens boligskat.

“Det er vitaminer til bolighandlen,” siger Marianne Christensen i Home Esbjerg og tilføjer:

“For det betyder, at købere og sælgere ved, hvad de har at holde sig til. Aftalen er god for markedet her og nu, fordi den giver den ro og tryghed, der har manglet. Usikkerhed er gift.”

En ejer af et gennemsnitshus til 1.700.000 kr. i Esbjerg står ifølge beregninger fra Skatteministeriet fremover til at slippe ca. 400 kr. mindre om året i boligskat fra 2021 – sammenlagt på grundskyld og ejendomsværdiskat.

Det skyldes, at der med aftalen indføres et nyt system for ejendomsvurderinger og en ny beregningsmetode af ejendomsværdiskatten. Men ingen nuværende boligejere rammes hårdere i boligskat end nu, da der indføres en skatterabat for boligejere, der har købt inden udgangen af 2020.

Den samlede boligskat for et typisk hus vil falde med mere end 1.000 kr. årligt i 70 af landets 98 kommuner. Det drejer sig især om kommuner, uden for hovedstadsområdet.

Home Esbjerg understreger, at der kan ske småjusteringer af det indgåede forlig, som endnu ikke er vedtaget i Folketinget, men at de store linjer står til troende.

Publiceret: 17. Maj 2017 15:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt