Sportsdirektør Ted van Leeuwen får travlt henover sommeren. Arkivfoto.
Sportsdirektør Ted van Leeuwen får travlt henover sommeren. Arkivfoto.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Hård nedrykning: Esbjerg står til at miste ni spillere

Der skal skæres ind til benet, og det betyder, at syv spillere med kontraktudløb forlader klubben, ligesom det ventes, at anfører Victor Palsson og forsvarsspiller Andreas Nordvik bliver solgt.

Af Kenneth Jensen
TIPSBLADET.DK

I Esbjerg fB er fans, spillere og personer ansat i klubben forståeligt nok kede af, at det endte med en nedrykning fra Superligaen. En nedrykning er ingenlunde en sjov begivenhed, for spillere skæres i løn og mister arbejde, og det samme gør sig gældende for folk ansat i administrationen.

Mandag kom de første meldinger om, at folk i administrationen stod til at miste deres arbejde, og her tirsdag kommer meldingen så, at ni spillere også står til at være færdig i klubben.

HØR UGENS PODCAST: EfB's nedrykning og Ribe-Esbjerg HH's sæson bliver vendt

Det er Ekstra Bladet, der skriver, at de lejede spillere, Konstantin Tsimikas, Oti Essigba, Awer Mabil og Otar Kakabadze siger farvel, hvilket ikke er så overraskende. Farvel siger også Otar Kakabadze, hvis kontrakt løber ud. Også Jeppe Andersen og Robin Söder har kontraktudløb, og sidstnævnte skifter til Lokeren fra 1. juli, ligesom Jeppe Andersen ikke bør have problemer med at finde en ny arbejdsgiver.

De sidste to, der forventes at forlade klubben, er anfører Victor Palsson, som EfB bør kunne score en transfersum på, samt forsvarsspiller Andreas Nordvik.

Det ender altså med ni spillere, som klubben siger farvel til.

- Vi har taget den store besparelse i vinter. Nu kommer der så en tvunget besparelse mere, men det er svært at forudse, hvordan det kommer til at forløbe, for det kommer lidt an på, hvilken interesse der er for spillerne, siger Ted van Leeuwen til Ekstra Bladet og forklarer:

- Selvfølgelig vil der være klubber, der tror, at det vil være muligt at plukke billige spillere fra Esbjerg efter nedrykning. Men så kigger de det forkerte sted. Jeppe Højbjerg kommer ikke videre, med mindre der kommer et betydeligt tilbud. Det er jo klubbens fremtid. Og det er sikre penge.

Selv om det aldrig er en god ting at rykke ned, kan Esbjerg i det stille måske alligevel glæde sig over, at klubben nu er tvunget til at foretage et skifte på spillersiden. U19-holdet i Esbjerg har meget talent og har lige vundet det danske mesterskab i U19-rækken, så flere af de spillere kan måske være på vej op på førsteholdet.

Publiceret: 30. Maj 2017 10:00
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

ANNONCER
Se flere