Kokke- og tjenereleverne på Hotel Britannias er klar med elev-gourmetaften 18. maj. Pressefoto
Kokke- og tjenereleverne på Hotel Britannias er klar med elev-gourmetaften 18. maj. Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Gastronomi: Hotellets elever skaber festlig aften for kunderne

Hotel Britannias elever skaber en gourmetaften ned i den mindste detalje

Fem kokkeelever og tre tjenerelever på Hotel Britannia har fået en opgave ud over det sædvanlige.

De skal arrangere og gennemføre en gourmet-aften med alt, hvad dertil hører af menuplanlægning, vinsammensætning, kalkulationer og borddækning. Resultatet kan ses, smages og opleves 18. maj. “Først og fremmest er det for elevernes skyld. Vi vil vise deres evner frem. Man glemmer lidt, at de har en stor del af æren, for det vi tilbyder på Britannia. Desuden er det en del af deres uddannelse, at de skal planlægge retter og stå på egne ben. De får lov til alting. Vi har sat rammerne - lokaler og råvarer - og så er det op til dem at fylde dem ud,” siger Adam Malmø, som er kok og souschef i køkkenet.

Det bliver til en seks-retters menu med vinmenu og ganefriskere samt kaffe med sødt. Og det vil blive noget ud over det sædvanlige, fortæller Kenneth Vejers, tjener og sommelier og souschef i restauranten på Hotel Britannia.

Kokkeeleverne har selv udviklet retterne ud fra årstidens råvarer. Og så har de testet og testet og testet, fortæller kokkeeleverne Freja Knudsen og Sanne Ottosen.

Britannias kokke- og tjenerelevers gourmetaften foregår altså 18. maj fra kl. 18. Billetter kan købes på www.billetten.dk.

Publiceret: 17. Maj 2017 16:15
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt