I anledning af reformationsjubilæet holdes en række foredrag. Foto: Pressefoto
I anledning af reformationsjubilæet holdes en række foredrag. Foto: Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Foredrag: Kirken som samfundskritiker

Skal kirken op på dupperne og være mere aktiv i den politiske debat om flygtningestrømmen, fattigdom og ulighed i samfundet?

For 500 år siden så reformatoren Martin Luther det som sin fornemste opgave at sætte kirken og det enkelte menneske fri fra den romersk-katolske kirkes snærende bånd.

Faktisk er denne frigørelse en af de vigtigste grunde til, at vi i år fejrer Reformationen. I dag føles det nærliggende at spørge, om ikke kirken har låst sig fast i sin egen spændetrøje? Burde kirken for eksempel ikke have blandet sig i kritikken af nazitiden, holocaust eller apartheiden i Sydafrika?

Spørgsmålene besvares onsdag 19. april kl. 19 på Syddansk Universitet (SDU). Her vil professor i teologi Anders-Christian Jacobsen fra Aarhus Universitet sætte spørgsmål

ved, om der er brug for en reformation af reformationen.

Onsdag 26. april kl. 19 er der igen foredrag på SDU. Denne gang er det kirken og dens kunstværker, der kommer under luppen. Lektor i kunsthistorie

Hans Jørgen Frederiksen fortæller om kirkekunsten i historien, og hvorfor vi i dag kan glædes over de mange flotte udsmykninger af vores kirker.Gratis entré. Tilmeldingen på fu@fue.fu.dk.

Publiceret: 19. April 2017 06:30
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

ANNONCER
Se flere