Arkivfoto.
Arkivfoto.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Familiestøtten mangler modtagere

Donationsfamilier er der nok af. Det halter bare med at finde familier, som vil modtage

Det er gået godt for Familiestøtten med at finde tøj og legetøj til økonomisk trængte familier, siden den frivillige forening startede op i Esbjerg tilbage i januar. Over 30 familier har sagt ja til at være en del af det gode formål. Problemet er bare, at kun en håndfuld familier har meldt sig som modtagere.

Det fortæller Mette Frandsen, der er frivillig koordinator hos Familiestøtten i Esbjerg.

“Lige fra starten har der været mange, som har henvendt sig som donationsfamilier. Det er selvfølgelig glædeligt. For det betyder, at når der er en modtagerfamilie, som melder sig, så skal den ikke vente længe,” fortæller hun til Lokalavisen Esbjerg.

Frygter for det aflagte tøj

Men indtil videre er der bare ikke særlig mange modtagerfamilier, som har henvendt sig, og det bekymrer den frivillige koordinator, der frygter, at det kan have en negativ effekt på donationsfamilierne.

“Jeg er bange for, hvor længe man har det aflagte tøj og legetøj liggende. Man ender nok med at køre forbi Røde Kors med det, som selvfølgelig også er en god ting,” lyder det fra Mette Frandsen, der håber, at donationsfamilierne vil fortsætte med at være så gavmilde med at donere ting og sager til det gode formål.

Der er modtagerfamilier

For ifølge den frivillige koordinator er det lave antal af modtagerfamilier slet ikke et tegn på, at der ikke er brug for Familiestøtten her i Esbjerg.

“Der er en masse modtagerfamilier derude, det ved vi. Vi skal bare gøre de familier opmærksomme på, at tilbuddet findes her,” fortæller hun.

“Jeg ved ikke, om vi når ordentligt ud til modtagergruppen. Vi har vores hjemmeside og Facebookside. Kommunen har også været sød at slå vores opslag op, men det gav mest bare henvendelser fra familier, som gerne ville donere tøj og legetøj,” fortsætter Mette Frandsen.

Derfor er den frivillige forening i øjeblikket i gang med at finde ud af, hvordan budskabet når bedre ud til dem, der har brug for tingene.

“Alle kan henvende sig og få ting. Vi bruger ikke tid på at finde ud af, om man virkelig har brug for det, for vi tænker, at hvis man henvender sig, så er det fordi, man har brug for det,” fortæller Mette Frandsen, som samtidig slår fast, at man er anonym, når man henvender sig som modtagerfamilie.

Publiceret: 18. Maj 2017 11:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

ANNONCER
Se flere