Foto: Rune Weitling
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Esbjerg Kommune investerer i fremtidens storby

I de næste tre år vil Esbjerg Kommune spendere 1,508 milliarder kroner på byggeprojekter. Kommunen rykker 26 pladser frem på listen over, hvilke danske kommuner, der investerer mest per indbyggere

 

 

Der er store forskelle på, hvor meget de danske kommuner investerer i nye byggeprojekter frem til 2020.

Det fremgår af rapporten: "Kommunernes Investeringer 2017-2020 - et overblik over de 98 kommuners bygge- og anlægsaktiviteter". Den er udarbejdet af Byggefakta A/S i samarbejde med kommunernes forvaltninger og økonomiafdelinger.

Esbjerg Kommune planlægger således at investere 13.009 kroner per indbygger i byggeprojekter frem til 2020. Ikke færre end 26 pladser rykker Esbjerg op af listen, der fortæller, hvor meget samtlige 98 danske kommuner hver især investere per indbygger i byggeprojekter. Esbjerg ligger nu som nummer 21 på listen.  

 

En klar vision

Borgmester i Esbjerg Kommune, Johnny Søtrup, ser positivt på udviklingen og planerne for fremtidens projekter: 

"Det er en kerneprioritet at bevare og videreudvikle vores kommune til gavn og glæde for både kommende borgere og for alle os, som allerede bor her. Vi har i Esbjerg Kommune en vision for 2020, hvor vi blandt andet ønsker at få 120.000 indbyggere i kommunen. Vi ønsker også, at flere studerende og energivirksomheder i fremtiden skal vælge at flytte til Esbjerg for at studere og udvikle kommunen. Esbjerg skal være en storby og Danmarks tredje vækstcenter på lige fod med Aarhus og København. Vi ved, at vi har store ambitioner. Derfor er det også vigtigt, at vi bliver ved med at investere i nye byggeprojekter. Hvis vi ikke udvikler, så afvikler vi," siger borgmesteren. 

Ny strand og ishockeyhal

"Esbjerg skal være et vækstcenter - en kombination af et erhvervsmæssigt og kulturelt centrum, hvor det er attraktivt at bo og arbejde. De nye byggeprojekter skal sikre, at vi kan tilfredsstille borgeres behov i fremtiden," siger Johnny Søtrup. 

I perioden 2017 til 2020 er der planlagt 115 byggeprojekter. Investeringerne skal blandt andet gå til en ishockeyhal, et nyt parkeringshus og etableringen af et nyt havneområde, Esbjerg Strand.

Publiceret: 16. Juni 2017 09:15
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

ANNONCER
Se flere