Awer Mabil havde et frisparksdrøn på stolpen, men ellers er det nat og dag med den unge australier. Foto: Christer Holte / Polfoto
Awer Mabil havde et frisparksdrøn på stolpen, men ellers er det nat og dag med den unge australier. Foto: Christer Holte / Polfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

En uge på det jævne for EfB

Elendig økonomi og en nervøs ’premiere’ i nedrykningsspillet

Det blev mildest talt en uge på det jævne for EfB. Tirsdag udsendte man en pressemeddelelse, der var alt andet end opmuntrende, og søndag spillede man så 0-0 mod Randers i den første kamp i nedrykningsspillet.

Men lad os lige vende økonomien først, for den er bestemt ikke for folk med sart mave. Årsregnskabet viser et underskud før skat på 36,8 mio. kr. mod et plus på 20.000 kr. i 2015, og det tilskrives især manglende transferindtægter, tv-penge og penge til et hav af opsagte medarbejdere. EfB's egenkapital udgjorde ved udgangen af 2016 3,3 mio. kr. mod 36,2 mio. kr. året før.

I pressemeddelelsen skriver man desuden, at driften i 2017 er finansieret, men uden at være økonomisk vismand, så kan man vel med rette godt være en smule i tvivl om, hvordan et forventet underskud på 15-20 mio. kr. håndteres, og hvor egenkapitalen vel så bliver kraftig negativ? Samtidig forudsætter forventningen, at EfB overlever i Superligaen, hvad vi jo alle håber. Men hvad er konsekvensen ved en nedrykning, og hvad er plan B? Det giver meddelelsen intet svar på, hvorfor det også skal blive spændende at overvære generalforsamlingen 19. april.

Tandløs offensiv igen

Tilbage til grønsværen, hvor EfB som sagt skulle forsøge at hente tre livsvigtige point mod Randers søndag eftermiddag. Det kunne man ikke se.

Kampen blev en temmelig nervøs omgang, og selv om der til tider var tegninger til noget okay EfB spil, så var det meste alt for krampagtigt. Fra begge hold. Ros skal der dog lyde til EfB's defensiv, hvor især midterforsvaret leverede en fremragende indsats. Ris skal der derimod lyde til offensiven, der - igen - var alt for tandløs. Man kunne med rette også have ønsket mere 'action' fra bænken, for det var altså svært at få øje på, at det her var en kamp, som EfB bare VILLE vinde. Først til sidst turde man satse lidt, det burde være sket tidligere.

En cadeau skal der også lyde til de trofaste fans fra Nordvestkurven, der forsøgte at bære deres helte frem. Stemningen på resten af stadion var derimod uendelig trist. Man troede næsten, at vi allerede var kommet til den begravelse, som EfB kæmper for ikke at skulle deltage i...

Publiceret: 04. April 2017 16:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

ANNONCER
Se flere