Foto: Rune Weitling
Foto: Rune Weitling
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

En jernlady modtager årets Nordeapris

Birthe Rasmussen er årets modtager af Nordeaprisen. Hun får den blandt andet for sin kæmpemæssige indsats i Esbjerg Svømmeklub

Hun var en determineret viceborgmester og en handlekraftig direktør for den Sydvestjyske Venstrepresse.

Men det er nu alligevel for sin utrættelige og kæmpemæssige indsats i Esbjerg Svømmeklub, at Birthe Rasmussen modtager årets Nordeapris, der uddeles af Nordea Esbjerg og Lokalavisen Esbjerg.

Birthe Rasmussen blev overrasket med blomster og en check på 15.000 kr. tirsdag eftermiddag, og ganske symptomatisk var det under et bestyrelsesmøde i svømmeklubben, at hun modtog den store hæder. En ære, hun havde svært ved at tage imod:

“Det er jo os alle sammen, der skal have prisen. Det er ikke bare mig,” forsøgte hun, men blev hurtigt afbrudt af Kim Nikolajsen, filialdirektør hos Nordea, der replicerede, at prisen gives til Birthe, fordi hun mere eller mindre egenhændigt fik reddet Esbjerg Svømmeklub fra konkurs tilbage i 2001.

Ser de store linjer

Det må den beskedne kvinde også medgive. Faktisk var det økonomiske ragnarok, som Birthe Rasmussen kom til, så skidt, at hun i dag siger:

“Jeg er jo uddannet revisor, og det var så slemt, at havde det været en virksomhed, så havde jeg lukket den på stedet.”

Men det gjorde hun som bekendt ikke, og ved hjælp af flid og hårdt arbejde har hun - sammen med andre gode folk - i dag fået en bundsolid klub op at stå. Birthe Rasmussen havde også en stor aktie i fusionen af West Swim og Swim Team Esbjerg til Esbjerg Svømmeklub, da hun kunne se de store fordele ved at være én samlet klub overfor blandt andet Svømmeunionen.

Og sådan er hun. Èn kvinde der formår at se de store linjer. Ellers som formand for Esbjerg Svømmeklub Jørgen Rathschau Sørensen forklarer:

“Birthe er en kvinde, der kender diplomatiets kunst, men samtidig også evner at skære igennem. Det har været godt for svømmeklubben, og der er slet ingen tvivl om, at hun har leveret en helt igennem fantastisk indsats for klubben. Havde det ikke været for Birthe, så havde klubben ikke været, hvor den er i dag,” siger Jørgen Rathschau Sørensen og tilføjer:

“Og så er det jo altså en fornøjelse at være formand med Birthe som kasserer. Hun kan noget med økonomi, så man er altså helt tryg med hende ved pengekassen.”

En anden, der har haft stor fornøjelse af Birthe Rasmussen gennem årene, er Birgit Jørgensen, der fra sidelinjen har fulgt venindens genrejsning af svømmeklubben i alle årene.

Suveræn på en grill

“Birthe er simpelthen en af de sejeste personer, jeg kender. Og jeg kender faktisk en del. Birthe er bare umådelig flittig, påpasselig og typen, der ikke sjusker. Det er helt sikkert kommet svømmeklubben og dens økonomi til gode i alle årene,” siger Birgit Jørgensen og løfter lidt af sløret for nogle af Birthes andre sider:

“Vi er begge Soroptimister, ligesom vi begge holder rigtig meget af blomster og bruger meget tid på at kigge på hinandens forskellige træer, buske og blomster. Og så er Birthe faktisk utrolig ferm i et køkken, og hun er helt suveræn på en grill,” griner Birgit Jørgensen og slår fast, at hun sætter venskabet med Birthe umådeligt højt.

Vigtigt med foreningsliv

Hvad de 15.000 kroner, der følger med Nordeaprisen, skal bruges til, vides endnu ikke, men hæderen og anerkendelsen sætter Birthe stor pris på:

“Det er jeg meget, meget glad for, selv om der som sagt er mange, der har været med til at få klubben på fode igen. Selv om jeg ikke har haft børn i klubben, og jeg selv har været spejder i en stor del af mit liv, så har jeg været rigtig glad for være i svømmeklubben. Foreningsliv og sammenhold siger mig noget, for jeg synes, det er vigtigt for unge mennesker. Man skal have nogle ståsteder i livet, og det kan foreningslivet give. Og så er det ligegyldigt, om man er spejder, svømmer eller samler frimærker. Det er afgørende, at vi har sådanne tilbud, og derfor tog jeg tjansen, da jeg blev spurgt, om jeg ville hjælpe med at få klubben på fode igen,” siger Birthe Rasmussen med et smil og fastslår:

“Jeg troede måske, det kunne klares på et år eller to, men det var så ikke helt nok. Vi måtte be' om henstand, så galt var det. Men så gik der jo også sport i at få det op at køre igen, og nu afdrager vi så på den sidste gæld. Klubben er i en god form, og derfor har jeg også meddelt, at jeg går af ved næste valg. Så har jeg været her i ganske mange år, og de skal da ikke blive ved med at have sådan en gammel kone siddende på kassen,” griner Birthe og tilføjer, at hun til den tid “hellere må få meldt sig ind i ældresagen”.

Publiceret: 14. Juni 2017 12:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

ANNONCER
Se flere