Arkivfoto.
Arkivfoto.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

EfB Kia Elite Cup sparkes i gang onsdag

I Esbjerg er Kristi Himmelfartsdag efterhånden ensbetydende med EfB Kia Elite Cup. I år er det femte år i træk, EfB er vært for forårsturneringen, og turneringen har da også fået vokseværk fra 13 deltagende hold i 2013 til 84 hold i år.

Fra onsdag den 24. maj og frem til lørdag den 27. maj spilles der EfB Kia Elite Cup i Esbjerg, og her deltager tophold fra hele Nordeuropa. En lang række svenske og norske hold dyster mod de danske klubber, men også Hamburger SV og det færøske U14-landshold har selv henvendt sig for at deltage i turneringen.

"Kia Elite Cup er ved at være et varemærke for alle de deltagende hold. I starten var der meget arbejde i at skaffe hold, men nu kommer holdene i højere grad af sig selv. Nu glæder vi os til at komme i gang med en masse spændende kampe med fokus på udvikling og internationalisering," siger stævneansvarlig Torben Egelund i en pressemeddelelse fra EfB.

Han forventer 1.600 deltagere fordelt på 84 hold, der vil duellere ved 11-mandskampe på kunstgræsbanen ved Gl. Vardevej og ved 8-mandskampe på Veldtofte Idrætspark. De deltagende hold er i alderen U11-U16, og kampene spilles á to gange 30 minutter.

"Visionen med stævnet har fra starten været, at vi ville lave et stævne, man ikke har andre steder. Der bliver kræset for detaljerne, så spillerne får bedre mad, holdene bliver bedre matchet, og så er det lidt en niche med et elitestævne i forårssæsonen. Vi har skullet lave noget, som ingen andre har, og så bygge det op," fortsætter Torben Egelund i pressemeddelelse og sender samtidigt en stor tak til de omkring 150 frivillige hjælpere, der gør stævnet muligt.

Turneringen sparkes i gang onsdag aften på kunstgræsbanen ved Gl. Vardevej og på Veldtofte Idrætspark.

Publiceret: 23. Maj 2017 13:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

ANNONCER
Se flere