Foto: Tulip Danmark
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Dødsfald: Farvel til Vera Mou

Vera Mou, medstifteren af MOU Dybfrost, sov stille ind nytårsdag den 1. januar 2017 – få dage før sin 98-års fødselsdag.

Vera og Sigurd Mou startede i 1950'erne en slagterforretning, som siden udviklede sig til at sælge kød- og melboller - og til sidst frossen suppe. Suppeeventyret startede, da der i 50'erne og 60'erne kom flere og flere kvinder på arbejdsmarkedet. Tid blev derfor en mangelvare i hverdagen, og flere og flere kunder søgte alternativer til madlavningen.

For den lille slagterforretning var tiderne trange og konkurrencen hård, men Vera og Sigurds opfindsomhed lagde fundamentet til det store suppe-brand, som MOU er i dag.

Selv om gryderne er blevet større og produktionsmetoderne mere moderne, er hovedingredienserne og håndværket i Vera og Sigurd Mous hjemmelavede suppe stadig akkurat de samme som dengang i 1960'erne, hvor de for første gang kogte suppe i det lille slagteri på Hjertingvej i Esbjerg.

I 1970 blev produktionen udvidet til en hel MOU-fabrik, og den dag i dag bliver der stadig tilberedt suppe efter de samme stolte traditioner, som Vera og Sigurd Mou så nøje har udviklet opskriften på. Fabrikken ligger i dag på Mukkerten i Tarp og er en del af Tulip Food Company, som MOU siden 1995 har været en del. Æret være Vera Mous minde.

Du kan se en film om Vera Mou her: https://vimeo.com/34606012

Publiceret: 04. Januar 2017 08:30
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt