Andreas Mogensen syntes, at der blev stillet flere gode spørgsmål fra gymnasiets elever. Foto: Esbjerg Gymnasium
Andreas Mogensen syntes, at der blev stillet flere gode spørgsmål fra gymnasiets elever. Foto: Esbjerg Gymnasium
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Besøg fra rummet: En vaskeægte astronaut landede igen på EG

Andreas Mogensen holdt sidste uge foredrag for eleverne på Esbjerg Gymnasium

“Jeg vil gerne inspirere flere til at få interesse for de naturfaglige fag.”

Den første dansker i rummet, Andreas Mogensen, var i sidste uge på Esbjerg Gymnasium med en klar mission. Med et oplæg om sin rumtur i 2015 ville han gerne inspirere og få gymnasiets elever til at interessere sig mere for sin store lidenskab; universet og naturvidenskab.

“Det er sådan en stor del af vores dagligdag. Vi bruger det hele tiden. Jeg var i Vorbasse tidligere i dag, og jeg havde nok aldrig fundet til Esbjerg uden Google Maps. Det er så vigtigt et emne, og det er også et godt emne at have kendskab til, hvis man gerne vil deltage i mange af de populære debatter som for eksempel om klimaændringer og gensplejsning af planter,” fortalte Andreas Mogensen til Lokalavisen Esbjerg kort tid efter oplægget foran eleverne.

Anden gang på EG

Det er anden gang på et år, at Andreas Mogensen lægger vejen forbi Esbjerg Gymnasium, siden han i 2015 arbejdede otte dage på Den Internationale Rumstation i over 380 kilometers højde.

“Eleverne stillede nogle gode og interessante spørgsmål, og det er helt klart min overbevisning, at de syntes, det var spændende,” lød det fra Andreas Mogensen, der med rummissionen blev Danmarks første person i rummet.

Efter foredraget for alle gymnasiets elever fik særligt udvalgte fysik-klasser lov til at få et ekstra oplæg fra den danske astronaut i Esbjerg Gymnasiums mobile planetarium, der har fået navnet Cosmodomen.

Publiceret: 15. Marts 2017 11:15
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!