Sportsdirektør Ted van Leeuwen fortsætter med at ændre forholdene hos EfB. Arkivfoto.
Sportsdirektør Ted van Leeuwen fortsætter med at ændre forholdene hos EfB. Arkivfoto.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ændringerne fortsætter: EfB får nyt træningsanlæg

Landinspektører er ved at måle op og sætte af til EfB's nye træningsanlæg, der inden for de næste måneder vil tage form og være klar til den nye sæson i Alka Superliga.

Anlægget placeres for enden af Esbjerg Atletikstadion og med byens cricketbane som nærmeste nabo, og det kommer til at bestå af to baner med hybridgræs. Det bliver et af de første træningsanlæg i Danmark, hvor naturgræssets gode spilleegenskaber kombineres med kunstgræssets slidstyrke og holdbarhed.

"Da jeg kom til Esbjerg, havde ikke mange hørt om hybridgræs. Mange store stadioner i Europa, især i England, har hybridgræs, der giver en helt jævn overflade og ikke bliver beskadiget af at blive spillet på, men ellers fungerer som en normal græsbane, siger EfB's sportsdirektør," Ted van Leeuwen i en pressemeddelelse.

Arbejdet med at anlægge de to baner indledes inden for kort tid, og afhængigt af det endelige valg af typen af hybridgræs, vil der skulle skrælles 15 cm af det nuværende muldlag. Det vil blive erstattet af vækstmuld, der kan arbejde sammen med hybridgræsset. Forarbejdet udføres af Nørgaard Anlæg, hvis direktør, Michael Nørgaard, oplyser, at firmaet foruden jordbearbejdning også skal udføre dræn, installation af automatisk vanding og hegn til at omgive træningsanlægget.

"Når vi taler græs og muld, er det meget vejrafhængigt. Så vi håber på masser af sol og tørvejr i de næste måneder," siger Michael Nørgaard i pressemeddelelse.

Hybridgræs består overvejende at naturligt græs, mens andelen af kunstgræs er 10-15 procent og endnu lavere, når græsset gror mest.

"Hybridgræs er forholdsvis nyt i Danmark, og det adskiller sig fra almindeligt græs ved, at det kan tåle mere slid, og at man kan træne på det en større del af året. Det vil se ud som en rigtig græsbane, og for fodboldspillere vil det også føles sådan at spille på," siger projektleder Henrik Grove fra det rådgivende ingeniørfirma, Orbicon.

Hvis vejret spiller med, vil det nye græstæppe kunne lægges i begyndelsen af maj, hvorefter der vil gå omkring otte uger, før det er spilbart.

Afhængigt af, hvordan kampene i kvalifikationsspillet og eventuelt efterfølgende kampe i Superligaen udvikler sig, vil EfB's spillertrup have sommerferie fra begyndelsen af juni. Når spillerne møder igen senere på måneden, vil de være på træningslejr den første uge, og herefter forventer sportsdirektør Ted van Leeuwen, at de kan tage et nyt træningsanlæg i topklasse i brug.

"Ligesom omklædningsrum og styrketræningsfaciliteter skal en klubs træningsanlæg være på højeste niveau, og det får vi med den hybridgræsløsning, der er valgt," siger Ted van Leeuwen.

De to baner ligger lige op ad fredsskov, og banelængderne bliver på 108,9 og 103,4 m. Den samlede anlægssum er vurderet til seks mio. kr., hvoraf EfB modtager fire mio. kr. som en donation fra Johan Hoffmann Fonden.

Energi- og bygningsansvarlig Peter Ågård, Sport & Event Park Esbjerg (SEPE), oplyser, at der vil blive indgået en samarbejdsaftale mellem SEPE og EfB Elite A/S om driften af træningsanlægget.

Publiceret: 08. Marts 2017 14:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

ANNONCER
Se flere