Hjemme hos den lille familie glemmer de ikke, hvor de kommer fra. Norge og Sverige hænger på væggen. Foto: Jonas Wrede Hansen.
Hjemme hos den lille familie glemmer de ikke, hvor de kommer fra. Norge og Sverige hænger på væggen. Foto: Jonas Wrede Hansen.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

2. del: Lukas Karlsson har prioriteret familielivet højere end eventyret i større ligaer

Den svenske landsholdsspiller vil hellere bo sammen med sin kone og søn end at tage på eventyr i en større liga

Interessen har været der. Og det er der heller ikke noget at sige til, når man ser den svenske landsholdsspillers evner på en håndboldbane. Men for Lukas Karlsson har det aldrig været svært at sige nej. Familielivet betyder nemlig mere end et eventyr i en større liga.

“Hvis jeg havde været alene, så havde jeg helt sikkert prøvet at komme af sted til Frankrig eller et andet land,” lyder det ærligt fra Lukas Karlsson.

“Der har været interesse, ja, men så har jeg afvist meget hurtigt, for vi skal ikke bo hver for sig,” fortsætter den 34-årige Ribe-Esbjerg HH-spiller, som netop har forlænget med klubben.

I Esbjerg bor han sammen med sin norske kone Ida Bjørndalen Karlsson, der spiller håndbold for Team Esbjerg i dameligaen.

“Det er lidt af et puslespil, når man er to sportsfolk. Der er mange håndboldpar, der bor hver for sig, men vi har fra starten sagt, at vi skal bo sammen. Danmark har været et godt sted at bo, fordi der her er en god herreliga og en god dameliga.”

Måske fremtid i Danmark

Sammen har de to håndboldspillere sønnen Oskar på et år. Til sommer stopper Ida Bjørndalen Karlsson sin håndboldkarriere og afslutter samtidig også sin uddannelse som socialrådgiver, men Lukas Karlsson afviser ikke, at familiens fremtid ligger i Danmark.

“Hvis Ida får et job i Danmark, som hun synes er fantastisk, og jeg synes, det er megafedt at være træner, så er det selvfølgelig en mulighed at blive i Danmark,” fortæller han.

Det er dog svært at lægge planer som håndboldspiller. Det ved Lukas Karlsson alt om.

“Der er mange ting, som man skal tage højde for. Da jeg flyttede til Danmark, var det jo bare for at spille i Viborg i to år. Nu har jeg været her i ti år,” lyder det med lille et grin fra svenskeren, som fortsætter:

“Det er sjældent, at det bliver, som man har planlagt, så jeg er stoppet med at lægge planer. Det er vigtigt for os at bo sammen, så det er, hvad vi går efter.”

Vil gerne have en tiårsplan

En ting er sikkert. Lukas Karlsson vil meget gerne prøve at være fri for at bo og planlægge sit liv efter små kontrakter.

“Det er lidt mærkeligt som sportsmand. Man bor og lever hele tiden efter sin kontrakt, og så ved man ikke, hvad der sker ti år ude i fremtiden. Jeg er da nogle gange misundelig på mine venner, som har hus og fast job,” fortæller Lukas Karlsson, der ikke lægger skjul på, at han også gerne vil prøve det på et tidspunkt.

“Om det så bliver i Danmark, Norge eller Sverige. Det finder vi ud af i fremtiden. Det vil bare være rart at finde et sted, hvor vi ved, at her skal vi bo de næste ti år,” fortæller han.

Lige nu er det i hvert fald fakta, at Lukas Karlsson sammen med den lille familie fortsætter tilværelsen i Esbjerg, hvor han har skrevet under på en toårig kontrakt med Ribe-Esbjerg HH. Her skal han være spillende assistenttræner fra næste sæson.

“Nu ser jeg, hvordan det går som træner. Jeg vil gerne fortsætte med håndbold, når jeg er færdig med at spille. Om det så er som træner i en ligaklub eller på et håndboldgymnasium, det betyder ikke så meget.”

Artiklen er anden og sidste del af et længere interview med Lukas Karlsson. Læs første del her

Publiceret: 07. Marts 2017 16:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

ANNONCER
Se flere