Få steder er man privilegeret med sin helt egen Storm P samling. Men det er man på Esbjerg Hovedbibliotek, og det vil man som besøgende komme til at opleve i fremtiden. Arkivfoto: Polfoto
Få steder er man privilegeret med sin helt egen Storm P samling. Men det er man på Esbjerg Hovedbibliotek, og det vil man som besøgende komme til at opleve i fremtiden. Arkivfoto: Polfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

“Nu laver vi biblioteket til billederne”

Hovedbiblioteket er i fuld gang med transformationen. Nu er turen kommet til Familiezonen, hvor Storm P får en fremtrædende rolle

Få steder er man privilegeret med sin helt egen Storm P maleri samling. Men det er man på Esbjerg Hovedbibliotek, og det vil man som besøgende komme til at opleve i fremtiden.

I øjeblikket er man i gang med ombygningen af biblioteket, og mens Fortælletrappe, studiepladser og meget andet er etableret i fase 1, går arbejdet nu med at studere tegninger, tilladelser og andet til fase 2. Den dækker blandt andet bibliotekets Medborgerzone og Familiezone, og man forventer at gå i gang med forhal, nye mødelokaler og en helt ny måde at indrette på i februar.

Navnlig den nye Familiezone er værd at dvæle lidt ved, for biblioteket ejer som skrevet en række Storm P malerier, som i sin tid blev lavet i specialmål til det gamle børnebibliotek (dengang det lå i det nuværende museums kælder, red.). De billeder får nu et helt nyt liv, fortæller kommunikationsansvarlig Christian Korsgaard:

"Vi har valgt, at vi vil bruge dem aktivt i indretningen af den nye familiezone, så den tager udgangspunkt i netop malerierne. Så man kan sige, at vi vender historien på hovedet. Først blev billederne lavet til biblioteket. Nu laver vi biblioteket til billederne."

Havbund inspirerer

Malerierne er i øjeblikket udlånt til Kunstmuseet Nivaagaard, hvor de indgår i en stor Storm P udstilling, men når de vender hjem, skal de altså indgå i Hovedbibliotekets helt nye udformning. En af de ansvarlige i den proces er Kiera Conboy, der fortæller:

"Det er ikke mange forundt at have 20 malerier fra Storm P liggende. Derfor skulle de naturligvis også bruges aktivt, så i den nye Familiezone vil indretningen tage udgangspunkt i de farver og stemninger, som billederne besidder. Eksempelvis viser et af Storm P's malerier en havbund, og det billede bruger vi så til at lave et rum, hvor man går på opdagelse i havet. Der vil være et sansemiljø i koraller, et fyrskib lastet med litteratur, sansepuder som søpindsvin, fiskeformer og meget andet. Vi skaber simpelthen rummet ud fra Storm P universet," fortæller Kiera Conboy.

Der vil i den nye Familiezone blive etableret et multirum, der har sit udspring fra dette farvemættede Storm P billede 'Urskoven'. I rummet kan børn og unge blandt andet kan gå på opdagelse i både sig selv og verden. Foto: Esbjerg Hovedbibliotek
Der vil i den nye Familiezone blive etableret et multirum, der har sit udspring fra dette farvemættede Storm P billede 'Urskoven'. I rummet kan børn og unge blandt andet kan gå på opdagelse i både sig selv og verden. Foto: Esbjerg Hovedbibliotek

Interaktion med hinanden

I den nye Familiezone vil der ydermere blive etableret et 'begynder - og højtlæsningsrum', hvor man tager udgangspunkt i Storm P maleriet 'Eventyret og Troldene'. I rummet vil der blandt andet være et ABC interaktionsgulv, ligesom man bygger et hus, hvori der bor en heks, som lever af gode fortællinger.

Der vil også i Familiezonen blive etableret et multirum, der har sit udspring fra det farvemættede Storm P billede 'Urskoven'. I rummet kan børn og unge kan gå på opdagelse i både sig selv og verden. Et såkaldt 'Legetek' bliver der også plads til i Familiezonen, fortæller Kiera Conboy:

"Her har vi taget udgangspunkt i, at rummet skal kunne stimulere de syv intelligenser hos børn. Der vil være alt lige fra brætspil og lytte- og musikstationer til trehjulede cykler, læringsspil og kugledyner. Derudover kommer der til at hænge en del Storm P malerier her, som man kan gå på opdagelse i."

Klar til september

Den nye Medborgerzone kommer blandt andet til at indeholde et havehjørne med planter og litteratur til dem med grønne fingre. Der vil også være rejselitteratur og et digitalt verdenskort, ligesom man i Medborgerzonen fremover vil kunne finde sportsbøger, kogebøger, hobbylitteratur og meget andet.

"Vi ønsker at samle det hele, men på en lidt anden måde end tidligere. Der vil dog være flydende overgange med zonerne, og alle er velkomne alle steder," smiler Christian Korsgaard og tilføjer, at arbejdet med at skabe de nye zoner snarest går i gang.

"Man kan jo aldrig udstede garantier, men Familiezonen er vi i hvert fald færdig med senest den 16. september, for der begynder den store Fantasy Festival. Men vi håber, at vi er færdige før," lyder det med et grin fra både Christian og Kiera.

Publiceret: 11. Januar 2017 11:45
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Esbjerg

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere